Crematorium t laar

Bereikbaar op

dementievriendelijke uitvaart

U kunt ons dag en nacht bereiken voor melding van overlijden op telefoonnummer 0492 319533

Uitvaart en dementie

Steeds meer mensen krijgen te maken met dementie of Alzheimer. Ook ons gezin werd hierdoor getroffen. Wij begrijpen dat de keuze moeilijk is om degene die aan het dementeren is wel of niet bij het afscheid te betrekken.

Er zijn veel soorten van dementie en ook de fase waarin iemand zich bevindt kan heel divers zijn.
Dat is juist wat deze keuze zo moeilijk maakt. Kan hij of zij het wel aan om samen met u afscheid te nemen? Of raken daardoor gevoelens nog meer in de knoop en ontstaat er daardoor nog meer verwarring? En wat betekent dit voor u, als mantelzorger?

Helaas kunnen ook wij geen pasklaar antwoord geven. Probeer naar uw gevoel te luisteren, dat geeft vaak de beste sturing. Wij ondersteunen u hier graag bij. Iedereen is anders en zal anders reageren. Hoe ver is het proces gevorderd en wat kan degene die aan het dementeren is wel of juist niet aan? Wanneer iemand in bijvoorbeeld een verpleeghuis woont, is het dan verstandig om hem of haar uit de vertrouwde omgeving te halen voor een afscheid? U kunt hierbij ondersteuning vragen aan de behandelaar, zoals de arts of casemanager.

Onze diensten:

Wanneer een van uw naasten dementerend is, dan kunnen wij samen overleggen waar of op welk moment u onze hulp wilt gebruiken. Wij denken met u mee en helpen u hier graag bij. Het kan u misschien al voldoende rust geven om te weten dat er iemand in de buurt is om u bij te staan wanneer dat nodig is. Hierdoor krijgt iedereen ruimte voor een goed afscheid.

Download ons wensenboekje of maak een afspraak om uw wensen vast laten leggen

wensenboekje downloadencontact