Crematorium t laar

Bereikbaar op

U kunt ons dag en nacht bereiken voor melding van overlijden op telefoonnummer 0492 319533

Natuurbegraven

Misschien heeft u al eens nagedacht over de oudste en meest natuurlijke manier van begraven; een laatste rustplaats in de natuur. Bij natuurbegraven kunt u nu al een eigen grafplek kopen of reserveren. De aankoop geeft u voor eeuwig het recht om op die plaats begraven te liggen. Een mooie plek onder een oude, statige eik, aan een bosrand of juist in het open heideveld. Het kan rust geven als dit alvast is geregeld. Uiteraard kan er ook een plek gekocht worden na uw overlijden. Er wordt steeds meer voor deze vorm van begraven gekozen.

 

Regels natuurbegraven:

Om de natuur zo weinig mogelijk te verstoren, zijn er enkele regels waaraan u zich dient te houden. U mag niet begraven worden in synthetische kleding. U dient te kiezen voor een ecologische kist of een baar met wade. Op sommige begraafplaatsen mag de wade niet van wol zijn gemaakt, omdat wol moeizaam vergaat. U kunt beter kiezen voor katoen, linnen of zijde.
Het graf mag slechts eenmalig worden geopend, een bijzetting is daarom niet mogelijk. Het is wel mogelijk om twee graven naast elkaar te reserveren.
Reserveert u een plek op één van de natuurbegraafplaatsen in de regio, dan wordt in een grafakte het eeuwigdurend grafrecht vastgelegd, in deze akte staan onder andere de coördinaten van de plek vermeld. Op het gehele gebied is een kwalitatieve verplichting gevestigd, deze zorgt ervoor dat het natuurgebied en de grafrechten voor eeuwig beschermd zijn.

 

Gedenkteken:

Op een natuurbegraafplaats worden geen grafstenen of zerken geplaatst. U kunt kiezen voor een gedenkteken in de vorm van een houten boomschijf met persoonlijke inscriptie. Deze zal na verloop van tijd opgenomen worden door de natuur.

 

Bijdrage aan de natuur:

Kiest u voor een plek op een natuurbegraafplaats? Dan draagt u bij aan de natuur in Nederland. Enkele natuurbegraafplaatsen in onze regio worden beheerd door Natuurmonumenten. Zij willen de natuur in Nederland verder ontwikkelen, meerwaarde geven en behouden voor de generaties na ons.

 

Om over na te denken:

Het is goed dat u zich realiseert dat, wanneer de door u gekozen natuurbegraafplaats verder van huis ligt, u steeds een grote afstand moet overbruggen om het graf te bezoeken.

Natuurbegraafplaatsen in de regio:
Natuurbegraafplaats Schoorsveld in Heeze
Natuurbegraafplaats Hoeve Ruth in Vlierden (Deurne)
Natuurbegraafplaats Maashorst in Schaijk (Landerd)
Natuurbegraafplaats Weverslo in Heide (Venray)
Natuurbegraafplaats De Utrecht in Esbeek (Hilvarenbeek)
Natuurbegraafplaats Bos van de Heilige Geest in Middelbeers
Natuurbegraafplaats Venlo – Maasbree

Mocht u nog vragen hebben of meer informatie willen, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord en kunnen de gehele uitvaart voor u verzorgen.

Download ons wensenboekje of maak een afspraak om uw wensen vast laten leggen

wensenboekje downloadencontact