Crematorium t laar

Bereikbaar op

Wat kost een uitvaart

U kunt ons dag en nacht bereiken voor melding van overlijden op telefoonnummer 0492 319533

Opbaar mogelijkheden

Opbaren

Wanneer u contact opneemt met de uitvaartonderneming om een overlijden door te geven, wordt u de vraag gesteld of u al hebt nagedacht over de locatie van opbaren. Wanneer u thuis over voldoende ruimte beschikt, hebt u de mogelijkheid om te kiezen voor opbaren thuis. U kunt er ook voor kiezen om de opbaring in ons uitvaartcentrum te laten plaatsvinden of op een andere locatie. Hieronder leggen we u de verschillende mogelijkheden graag uit, zodat u een een goede keuze kunt maken.

Opbaren thuis:

Wanneer u kiest voor opbaren thuis, is het een fijn gevoel om uw dierbare nog een aantal dagen bij u te hebben. U kunt zo veel als u wilt en op uw eigen moment samenzijn. Dat kan u veel troost bieden. Uw familie en vrienden kunnen komen om afscheid te nemen. Gewoon thuis, iedereen kan zich op zijn gemak voelen. De huiselijke sfeer kan u goed doen. Het geeft echter ook meer organisatie en extra werk. Gasten kunnen zomaar binnenlopen, het is niet altijd gemakkelijk om uw eigen grenzen te bewaken en te zorgen dat u voldoende rustmomenten heeft. U wilt immers ook gastvrij zijn. Als de uw dierbare beneden is overleden, zal de opbaring ook beneden plaatsvinden. Een tip: Denkt u er eens over na om de gasten op gepaste tijden uit te nodigen. Het zou voor u allemaal ook wel eens te veel kunnen worden. Wanneer u de bezoektijden regelt, krijgt u ook rust en ruimte voor uw eigen afscheid.

Opbaren in ons uitvaartcentrum:

Afscheid nemen op je eigen momenten, je op je gemak voelen, zoals bij een opbaring thuis zijn erg belangrijke en kostbare momenten. Daarom kunt u tijdens de opbaring in ons uitvaartcentrum er voor kiezen om een paar dagen gebruik te maken van onze 24-uurs kamers. U krijgt een sleutel, waarmee u tijdens deze dagen uw dierbare kunt bezoeken op de momenten die u zelf kiest. U mag uw naasten uitnodigen en een kopje koffie of thee aanbieden. Daarmee creëren we zoveel mogelijk dezelfde situatie als thuis. Daarnaast kan een algemeen rouwbezoek worden afgesproken om een groot gezelschap te ontvangen. Daarbij wordt u door een van onze medewerkers ondersteund.

Mag ik meehelpen met de verzorging? Dat mag u altijd, zowel in de thuissituatie als in ons uitvaartcentrum. U kunt aangeven of u mee wilt helpen met de gehele verzorging of gedeeltelijk. Het kan zijn dat u alleen wilt helpen met het verzorgen van de haren, make-up en de handen.

Manieren van opbaren:

U kunt de kiezen voor opbaren in de kist waarbij de koeling onder de kist wordt geplaatst. Wanneer u liever wilt dat de overledene in het eigen bed wordt opgebaard, wordt er in het bed een koeling geplaatst, waar de overledene op wordt gelegd. Bij een geïmproviseerd bed zit de koeling in het bed. Deze kan in uw thuissituatie door ons geplaatst worden.

Thanatopraxie:

Thanatopraxie wordt in de volksmond ook wel lichte balseming genoemd. Het betreft een lichte balseming, die na drie maanden is uitgewerkt. Het voordeel van een lichte balseming is dat het lichaam mooier en langer toonbaar zal blijven. Bovendien wordt het lichaam niet zo koud, omdat je geen koeling nodig hebt. Deze ingreep wordt niet thuis uitgevoerd, maar in het uitvaartcentrum.

Opbaren met grassen:

Bij een natuurlijke opbaring worden er enkele bakken met grassen in de kamer van opbaren geplaatst. U ontvangt van ons water met etherische oliën, waarmee u dagelijks enkele malen de grassen besproeit. Door de groei van het gras en het water, wordt de temperatuur op een natuurlijke wijze laag gehouden. Opbaren met de biosac: Ook de biosac geeft een natuurlijke opbaring. Er worden enkele zakjes met koolstof op de buik van de overledene gelegd waardoor de ontbinding wordt geremd.

Deze natuurlijke wijzen van opbaren kunnen wij u aanbieden en voor u verzorgen. Doordat het lichaam niet of minder intensief gekoeld wordt, kan het zijn dat het natuurlijke proces minder afgeremd wordt. In diverse situaties verloopt de opbaring vergelijkbaar met de andere vormen van opbaren, echter we adviseren u bij natuurlijk opbaren rekening te houden met een mogelijk kortere opbaring.

Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen