Crematorium t laar

Bereikbaar op

Wat kost een uitvaart

U kunt ons dag en nacht bereiken voor melding van overlijden op telefoonnummer 0492 319533

U kunt ons dag en nacht bereiken voor melding van overlijden op telefoonnummer

0492 319533

Alvast nadenken over uw uitvaart:

“Ik vind het te moeilijk om nu al over mijn uitvaart te spreken”. “Hoe moet het straks als een van mijn ouders komt te overlijden, zij willen er niet over praten”.
Herkent u zich in deze uitspraken? Vaak wordt gezegd dat alles mogelijk is, maar wat wordt daarmee dan bedoeld? Het kan u een rustig gevoel geven om te weten welke keuzes het beste bij u passen. En niet onbelangrijk: wat dat allemaal gaat kosten.

U kunt bij ons geheel vrijblijvend het boekje ‘mijn uitvaartwensen’ opvragen, waarin u veel informatie kunt vinden en al uw wensen kunt invullen. Dit kan ook als u in goede gezondheid verkeerd. Wilt u weten wat de kosten zijn van uw wensen, dan kunt u hiervoor geheel vrijblijvend een afspraak maken met een van onze uitvaartverzorgers.. Zij zal u tijdens dit persoonlijk gesprek helpen en uitgebreid informeren. Dit kan individueel, maar ook in groepsverband, of samen met degene(n) die de uitvaart te zijner tijd voor u gaat regelen.

 

Bij ziekte:

Bij het bericht dat iemand zal komen te overlijden, ontstaat vaak onrust of zelfs paniek. Het schokkende nieuws is immers moeilijk te geloven of te bevatten. Misschien probeert u te doen wat het moeilijkste is in uw leven: aanvaarden dat het zo is en dat u afscheid van elkaar moet gaan nemen. Sommige mensen komen in actie, willen nog dingen ondernemen, zo veel mogelijk tijd samen doorbrengen, samen praten, samen gevoelens delen, samen herinneringen ophalen, hun dierbaren om zich heen hebben. Anderen raken lamgeslagen door het slechte nieuws.

Langzaamaan komt het besef, dat er ook veel geregeld moet gaan worden, waaronder het afscheid. Hoe gaat dat er straks uitzien, wat is er allemaal mogelijk? Wie willen we uitnodigen, welke muziek wordt gespeeld, welke foto’s getoond, wat voor kist zullen we kiezen, welke rouwbrief, en plaatsen we een rouwadvertentie? Wie wil je graag dat er zal spreken, en wat wil je graag uitgesproken (verteld?) hebben?
De een zal altijd gemakkelijker over het levenseinde kunnen praten dan de ander. De een wil graag alles tot in detail al vooraf geregeld hebben, de ander in grote lijnen aangeven wat hij of zij wil, en weer een ander kan of wil er absoluut niet over praten. Voor iedereen is het anders.
Voor degenen die achterblijven is het heel fijn om te weten wat de wensen voor het afscheid zijn.

 

Uitvaartwensenboekje:

Wij kunnen u bij het vastleggen van uw uitvaartwensen zowel bij ziekte als in goede gezondheid, bijstaan en adviseren. Wij hebben voor u een gratis uitvaartwensenboekje. Daarin staat alles beschreven waarover u beslissingen moet nemen bij het regelen van een uitvaart. In dit boekje kunt u voor uzelf alle wensen schrijven.

Bel gerust voor een afspraak, ook wanneer u elders verzekerd bent.

Download ons wensenboekje of maak een afspraak om uw wensen vast laten leggen

wensenboekje downloadencontact